Luhrcyklopedin

Studentmusikerns guide i slangdjungeln

30-årskonsert
- Efter 30 år behöver man ingen fantasi varpå konserten inte fick något finurligt namn men 22 februari 2008 stormade man i alla fall scenen i Ljusgården till publiken och långväga gästers stora glädje.

Autumn Leaves
- 2001 slog Luhrarne på stort och tillsammans med Vihrvlarne och Stämmorne höll man en bejublad vinterkonsert 9:e december bestående av jazz- och julmusik.

Det våras för LUHR(arne) - En resa i tiden

- Nej det var inget aprilskämt, den 1:a april 2005 höll verkligen Luhrarne vårkonsert när det till och med ryktades om fläckar med barmark utomhus.
 
Direktör
- Gammal benämning på föreningens ordförande.

eFiluhern
-
Den som ohyfsat visar publiken ryggen mest hela tiden och entusiastiskt viftar framför en totalt obrydd orkester.

Forte(t)
- Namnet på Luhrarnes föreningslokal. Lokalen var tidigare målad i en gul färg... den är numera Luhrgrön.

GrundLuhrade
- Så kan dom som sällan får synas känna sig, men det gäller inte våra kompare, även om de sällan får synas.

Har du hört den här...?
- Tredje raka konserten blev ett musikaliskt spektakel i två aktern som genomfördes 27:e februari 2004.

In the Snowmodd
- Luhrarnes 25årskonsert, framfördes inför en entusiastisk publik  i Aula Aurora i 21:a februari 2003.

Intendent
- En fin titel som tidigare gavs till en av ledamöterna i Styhrelsen. Så att denne kunde slänga sig med en fin titel om så önskades.

Inspecient
- Se Intendent ovan.

Iskalla toner
- Luhranes senaste skiva som spelades in 2010. Traditionsenligt missar orkestern ännu ett teknikskifte och ger ut en CD. Skadan reparerades dock genom att även ge ut den digitalt.

Jazzluhrarne
- Parker, Coltrane, Kenny G...Jazzluhrarne har stolta traditioner att förvalta. Flest toner innan man dör vinner!

"Jocke"
- Startade om Luhrarnes verksamhet i modern tid. Såg till att förvalta arvet efter vikingen Luhr-Arne mycket väl.

Klavialuhren
- Spelar det i särklass största instrumentet.

Klubbmästare
- Ämbete som innebär att man fixar LuhrFester. En nyupptagen tradition som har lett till många fantastiska fester de senaste åren.

Luhr
- [-ar] (best. form [-arne]), i jazzjargong, liksom horn benämning på trumpet, kornett, flygelhorn, trombon eller saxofon, iblant t.o.m. klarinett. Källa NE

Luhrarne 35
Luhrarnes 35-årsjubileum. Firades i slutet av februari 2013 med Forte(t)invigning, jubileumskonsert och jubileumsmiddag.

Luhrendrejerier
- Luhrendrejerier är Luhrarnes första utgivna skiva, formatet är LP. Skivan är något svår att få tag på och de fåtal exemplar som finns kvar föräras medlemmar som gjort sig förtjänta därav.

Mistluhrarne
- Våra kära mistluhrar låter, jämfört med originalen, mycket mera behagligt med sin skönsång.

Mr. Cool
- Med gäster, direktimporterad poesi från Australien, världens sämsta humor och ovanligt mycket korv presenterade Mr. Cool 23 februari 2007 års vårkonsert.

Olle
- Luhrarnes meste medlem, som varit med sedan urminnes tider. Var aktiv i orkestern i 30 år från 1978 till 2008

Orkestern
- Denna förvirrande dokusåpa äntrade scenen 24:e februari 2006, den uteblivna Luhrloggan på affischerna gjorde att den tilltänkta publiken inte riktigt förstod vilken underbart briljant studentorkester som låg bakom föreställningen.

Riks-SMASK
- Riksförbundet för Sveriges Muciserande Akademikers Samarbetande Kårorkestrar. En lång och till synes krånglig förkortning. Vi är givetvis medlemmar.

Skattmästare
- Har hand om föreningens pengar, vilka han gladligen driver in från de som inte betalt. Officiell titel enligt de senaste stadgarna är dock den något vanligare (och enligt vissa tråkigare) titeln kassör.

Slit-i-Luhrarne
- Dom flesta nöjer sig med diskreta instrument, för att prata matematik, men inte Slit-i-Luhrarne. Envist kör dom på med sitt kontinuerliga register.

SOF (I)
- StudentOrkesterFestivalen i Linköping hit åker vi och sprider musik omkring oss. Inträffar udda år i maj.

SOF (II)
- Förkortning för Sveriges Orkester Förbund, där Luhrarne råkar vara medlemmar. Som synes kan här viss förvirring uppstå.

Sneluhrarne
- Sektionen som för det mesta sätter sig på tvären.

Snösvänget
- Studentorkester från Umeå, kännetecknas av orangea rockar samt diverse gröna attiraljer. Vår partner allt sedan SOF2003. Södra Sveriges snyggaste studentorkester med mottot: Fort och starkt!

STORK
- Samma sak som SOF (I) fast i Uppsala, inträffar jämna år.

Studentmusik
- Det vi älskar att hålla på med. Definieras av Riks-SMASK som: "En humoristisk respektlös form av musikutövning, oftast framförd i akademiska sammanhang, där den fulla spelglädjen och inte nödvändigtvis den musikaliska ekvilibristiken kommer i första hand!" [Riks-SMASKs stadgar 1972]"

Stämmorne
-
Denna sånggrupp bildades och tog med råge ton när Luhrarne arrangerade Autumn Leaves, efter konserten flög dock dessa sångfåglar iväg åt alla möjliga håll men några hade blivit riktigt Luhrbitna och stannade kvar som Mistluhrar!

Svartluhrarne
- Sektionen inom orkestern vars instrument källsorteras som brännbart.

"Taggad på Facebook"
- Ett bra tag efter att alla andra fattat det roliga med Facebook så gjorde Luhrarne 25:e februari 2009 en konsert på temat.

Tut-i-Luhrarne
- Sektionen med mottot "Ju högre och starkare - desto bättre".

Vargtass
- Norrländsk specialitet, innehåller bland annat lingondricka. För övrigt den enda drycken man behöver ha i en bussbar.

Vihrvlarne

- Vad är väl en studentorkester utan en balett? 2001 tog sig därför lillasyster sina första sparkar in i studentorkestervärlden.

Vårkonsert
- Inträffar vanligen i februari för det är då Luhrarne anser att våren kommer till Luleå. Sedan händer det ibland att någon besserwisser till förståsigpåare ska ifrågasätta denna fina titulering av den årliga konserten och undrar varför den kallas så. Det är det ingen som riktigt vet men man skulle kunna tro att den fick kallas vårkonsert av den enkla anledning att den genomförs under vårterminen.